pátek 16. ledna 2009

Jan Kaplický: Architekt, Vizionář, Osobnost

"Příroda je obrovská inspirace, zajímá mě její technologie. Při pohledu na pavoučí síť se stydím, jak jsou lidské stavby neohrabané. Když jsem začal s křivkami a ukázal své návrhy na přednášce, lidé se popadali za břicho. Teď je všichni kopírují, doslova opisují, včetně architektů velkých jmen." 

Jan Kaplický


Ve středu 14.1.09 zemřel světoznámý architekt Jan Kaplický ve věku 71 let.

Je to sotva pár měsíců, co jsem pana Kaplického potkal v Hradci Králové. Rozhodně to nebyl typ člověka, kterého byste přehlédli. A rozhodně bych si ani nepomyslel, že za pár měsíců zemře, neboť pan Kaplický vypadal velmi dobře.

Jeho díla se mi vždy líbila a nechápu, proč "jeho" Národní knihovna už dávno nestojí? Ale kdo má těm politickým tanečkům v Čechách rozumět. Jsem přesvědčený a věřím, že jeho návrh Národní knihovny je velmi originální a současně funkční.

Nemáte také pocit, že když se v Čechách objeví někdo zcela výjimečný, tak mu ta většina průměrných začne házet klacky pod nohy? 

Každopádně díla, která zde (ve světě) po sobě autor zanechal, budou lidmi ještě dlouhá desetiletí obdivována.

Kde se dočtete více?

Přidat.eu záložkuPřidat.eu RSS

Blogy

Abeceda podnikání a investování Akcie Akcie CZ AKCIE KOMODITY FOREX * Dr.Jan Hýsek Akcie online! Aktuální seznam pojišťoven a seznam zdravotních pojišťoven najdete na seznamu www stránek Byznys magazín tedy podnikání, investice, internet, osobní rozvoj a lidé Finanční a investiční weby Hedge fondy se snaží o absolutní výnos nezávislý na obecném ekonomickém vývoji a vývoji kapitálových trhů Hledáte investora či projekt k investování? Obojí najdete na Investoři.net Chcete prodat či koupit firmu? Hledáte investora pro váš projekt? Vše najdete na Investoři.net How to invest in stocks for the beginner - http://www.stocks-commodities.eu/news/how-to-invest-peaks-and-valleys/ iAkcie Investování pro začátečníky Isaac Asimov, robot a 3 zákony robotiky Jak vydělat peníze na burze Komodity pro začátečníky Linkovník Magazín pro Muže Nejlepší české blogy Osobnosti a vůdci Otázky a odpovědi v oblasti finance, investice, podnikání a internet Poradce SEO blogy Seznam fakultních nemocnic Seznam pojišťoven Seznam www Seznam zdravotních pojišťoven Top 44 SEO blogs Volby WarrenBuffett.cz - aneb jak vydělat na burze miliony Zajímáte se o to, které jsou nejlepší firmy v ČR a EU? Sledujte Top Firmy! Zprávy online! Mini Žena Oční lékař a jeho oční poradna