neděle 8. března 2009

Aleš Valenta: Jako první na světě skočil na lyžích trojné salto s pěti vruty


Jako první na světě skočil na lyžích trojné salto s pěti vruty. Bylo to na olympijských hrách 2002 v Salt Lake City a vybojoval zlatou medaili. Před dvěma lety opět překvapil. Vyhrál taneční soutěž StarDance. Dnes Aleš Valenta (36), rodák ze Šumperka, podniká, moderuje, s manželkou Elen Černou mají dvě děti – pětiletého Denise a čtyřletou Amélii.

"Co vám jde hlavou, když se na můstku odrazíte?
V hlavě nemám vůbec nic jiného než stoprocentní soustředění, mozek se chová jako počítač, vyhodnocuje situaci. Soustředím se před skokem, ale jakmile se rozjedu, jsem schopen ještě myslet na to, jakou mám nájezdovou rychlost nebo jestli fouká vítr, a pak vlítnu na můstek rychlostí sedmdesát kilometrů v hodině, což je fofr, a za necelou půl sekundu jsem ve vzduchu. Tam už dělám automaticky, co jsem se naučil v létě."

Aleš Valenta: Jako první na světě skočil na lyžích trojné salto s pěti vruty

Přidat.eu záložkuPřidat.eu RSS

Žádné komentáře:

Blogy

Abeceda podnikání a investování Akcie Akcie CZ AKCIE KOMODITY FOREX * Dr.Jan Hýsek Akcie online! Aktuální seznam pojišťoven a seznam zdravotních pojišťoven najdete na seznamu www stránek Byznys magazín tedy podnikání, investice, internet, osobní rozvoj a lidé Finanční a investiční weby Hedge fondy se snaží o absolutní výnos nezávislý na obecném ekonomickém vývoji a vývoji kapitálových trhů Hledáte investora či projekt k investování? Obojí najdete na Investoři.net Chcete prodat či koupit firmu? Hledáte investora pro váš projekt? Vše najdete na Investoři.net How to invest in stocks for the beginner - http://www.stocks-commodities.eu/news/how-to-invest-peaks-and-valleys/ iAkcie Investování pro začátečníky Isaac Asimov, robot a 3 zákony robotiky Jak vydělat peníze na burze Komodity pro začátečníky Linkovník Magazín pro Muže Nejlepší české blogy Osobnosti a vůdci Otázky a odpovědi v oblasti finance, investice, podnikání a internet Poradce SEO blogy Seznam fakultních nemocnic Seznam pojišťoven Seznam www Seznam zdravotních pojišťoven Top 44 SEO blogs Volby WarrenBuffett.cz - aneb jak vydělat na burze miliony Zajímáte se o to, které jsou nejlepší firmy v ČR a EU? Sledujte Top Firmy! Zprávy online! Mini Žena Oční lékař a jeho oční poradna